Detta köpte jag för min allra första lön

Det är så himla lustigt när man tänker på hur mycket livet har förändrats. Jag fick min lön för några dagar sedan och när jag tittade på summan som satts in på mitt konto så började jag tänka på hur det var förr i tiden. Inte hundra år tillbaka men nästan, nämligen när jag var ung. Haha. Jag kommer väl ihåg min första lön som landade på 3000 kronor efter några veckors arbete på det lokala äldreboendet. Det första jag gjorde när jag fick pengarna på kontot var att gå raka vägen till min pappa och be honom hjälpa mig att köpa en biljett till Hultsfredsfestivalen. Det roliga är att jag köpte ännu en festivalbiljett bara för några dagar sedan, så trots att det är många år sedan min senaste lön och min första så är det kanske inte så stor skillnad på personen. En skillnad är att jag nu även spenderar pengar på vuxengrejer som att köpa pärmar till privatekonomin, eller hyra socionomer.

Köpte festivalbiljett med min första lön

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *