Nytt kök

Jag har länge funderat på att göra om i köket och slutligen har jag och sambon bestämt oss för att göra slag i saken. Sambon efter lång övertalning – han ser inte vad som är problemet med vårt nuvarande kök. För mig är det helt enkelt för trångt, för mörkt och för ologiskt. Det finns inga riktigt bra arbetsytor. Diskbänken är en räfflad historia från 70-talet och jag är alltid livrädd för att matrester ska fastna i räfflorna och skapa en bakteriehärd som gör att vi dukar under det värsta fallet av matförgiftning som någonsin skådats.

Men viktigast av allt är att skåpluckorna, som också installerades på 70-talet, ser så fruktansvärt trötta ut och endast tjänar till att dölja hur dåligt förvaringsutrymmet faktiskt är. Både jag och sambon gillar ju att laga mat men han har lite mer av en låt-gå-attityd till vårt kök än vad jag har. Jag är övertygad om att han kommer att märka en enorm skillnad i matlagningseffektivitet när det nya köket väl är på plats.

Det finns några butiker här i stan som specialiserar sig på lyxiga italienska kök men det ligger lite bortanför vår budget, så vi sätter vår tillit till IKEA istället. Där finns massor av snygga och intressanta möjligheter. Jag har slitits mellan det klassiska och hemtrevliga och det lite mer moderna men slutligen fastnat för följande:

Fast kanske inte i mintgrönt. Jag tänkte mig en starkare röd färg istället. Eller blir det kanske för mycket?

Leave a Reply