Rita

rita

Här kommer en liten berättelse om världens finaste hund Rita.

Rita kom till mig för 12 år sen, år 1992, som en glad, sprudlande och ullig valp. Mer intelligent hund får man leta efter. Nästan på en gång när man försökte lära henne någonting kunde hon det. ”Sitt” var rena rama barnleken för Rita och hon lärde sig snabbt nya konster och livsviktiga saker. Men man får ta det goda med det onda, det var inte bara trick och konster hon lärde sig. Dumheter lärde hon sig också, och det snabbt. Tro mig att vi blivit osams många gånger men kärleken som den fina krabaten gav mig är oändlig.

rita

I början var allt nytt. Jag hade aldrig haft hund förut och Rita föll offer för alla mina nybörjarmisstag. Men jag tror att det var det som förde oss närmare varandra. Jag kommer ihåg första gången vi åkte bil tillsammans. Rita var inte alls med på noterna och jag minns att jag tackade min lyckliga stjärna för att jag precis försäkrat bilen med helförsäkring. Jag minns när jag presenterade Maximo för henne. Hon var otroligt skeptisk till att börja med men hon tog snabbt in honom i hennes hjärta. Sen dag nummer 2 har dom vart oskiljaktiga. När jag sen presenterade Per var lyckan gjord. Hon har älskat och avgudat Per sen första gången hon såg honom.

Den 27 februari 2014 var den sista dagen jag någonsin fick se Rita. Jag kunde känna hur hon i slutet tittade på mig med ledsna ögon som sa ”hjälp mig”. Men jag kunde inte hjälpa till slut. Det enda jag kunde göra var att få slut på hennes lidande och det var oerhört smärtsamt för mig.